среда, 28 апреля 2010 г.

Intel sustine proiectele scolare stiintifice din Romania

Image

Intel Corporation a anunţat lansarea în România a iniţiativei sale globale "Design and Discovery" (D&D), care urmăreşte să impulsioneze eforturile din sfera cercetării şi a programelor şcolare ştiinţifice. Design and Discovery este un program de instruire destinat elevilor şi profesorilor, pentru a-i susţine în crearea de proiecte exploratorii în domenii precum fizică, biologie, chimie şi matematică. Pe baza proiectelor ştiinţifice cu o calitate şi mai bună, România va putea participa la Internaţional Science and Engineering Fair - cea mai mare competiţie internaţională de proiecte ştiinţifice.
În România, programul D&D va însemna pregătire şi susţinere pentru cadrele didactice, astfel încât acestea să poată, ulterior, dezvoltă abilităţile ştiinţifice şi de proiectare ale elevilor lor, iar elevii români să îşi poată transpune mai bine ideile în proiecte, prin cercetare, modelare şi creare de prototipuri, urmând să participe apoi la cea mai mare competiţie mondială axată pe subiecte ştiinţifice şi destinată elevilor din învăţământul preuniversitar, International Science and Engineering Fair – Târgul Internaţional de Ştiinţă şi Tehnologie, derulat anual în Statele Unite şi sponsorizat de Intel.

Începând cu anul 2009, România a fost invitată să participe la aceast important eveniment, înscriind una sau două echipe. Pentru a se putea califica, este obligatoriu ca echipele să câştige o competiţie naţională pe teme ştiinţifice, care să fie afiliată la ISEF. În acest an se va organiza şi în România o competiţie naţională de inovaţie ştiinţifică, iar proiectele câştigatoare vor fi susţinute de Intel pentru a participa la ISEF.

Комментариев нет:

Отправить комментарий